MalwareBytes 3.0 biedt Antivirus oplossing en Anti-Malware

MalwareBytes 3.0 biedt Antivirus oplossing en Anti-Malware

MalwareBytes 3.0, momenteel in beta fase op het moment van schrijven gaat naast bescherming tegen Ransomware, Scareware, Adware en Potentially Unwanted Programs (PUPs)nu ook Antivirus bescherming aanbieden. Dit zit straks standaard in hen pakket genaamd MalwareBytes, in plaats van het voorheen MalwareBytes Anti-Malware.

MalwareBytes 3.0 blijft net zoals nu een gratis en premium versie aanbieden, het verschil zit hem in de realtime bescherming die de premium versie aanbiedt. Bij de gratis versie dient men een handmatige scan uit te voeren om malware en virussen te detecteren.

Lees meer

Malwarebytes Anti-Malware voor Mac handleiding en download

Malwarebytes Anti-Malware voor Mac handleiding en download

Het voormalige AdwareMedic voor MacOs is de samenwerking aangegaan met Malwarebytes en heet voortaan Malware Anti-Malware voor Mac. Originele naam.

Malwarebytes biedt anti-malware en anti-exploit software die is ontworpen om bedrijven en consumenten te beschermen tegen zero-day bedreigingen die consequent aan de detectie proberen te ontsnappen.

Malwarebytes Anti-Malware behaalde een “Outstanding” rating door de CNET editors, en is een PCMag.com Editor’s Choice. Het is de enige beveiligingssoftware om een perfecte malware sanering score van AV-TEST.org te verdienen.

Lees meer

Malware voorkomen met Anti-Malware software

Het klinkt vanzelfsprekend dat je malware kunt voorkomen met Anti-Malware software. Dat is het ook, maar er is een onderscheid tussen anti-malware software en anti-virus software. Neem bijvoorbeeld de term “malware”. Malware is een overkoepelende term voor virussen, spyware, adware, ransomware, noem het maar op. Als deze termen zijn malware, maar malware is niet meteen een virus.

Lees meer

Wat te doen als uw Browser is Geblokkeerd?

Als uw browser is geblokkeerd door een virus of een Tech Support Scam dan is het nog steeds mogelijk om deze blokkering te omzeilen en af te sluiten. De blokkering kan voorkomen in Internet Explorer, Google Chrome, Firefox en Edge en is niet alleen beperkt tot Microsoft Windows.

In deze instructie richt ik me wel tot Microsoft Windows. Welke browser u gebruikt maakt niet uit, het werkt voor alle browsers. Er kunnen dus meerdere redenen zijn voor een geblokkeerde browser, meestal is het vanwege scareware (Tech Support Scams, Politievirus etc).

Lees meer

Wat is een Tech Support Scam?

Wat is een Tech Support Scam?

We zien het steeds meer, de zogenaamde Tech Support websites. Dit zijn websites die u eigenlijk heel simpel proberen bang te maken en u een telefoon nummer willen laten bellen. Dit telefoonnummer is vaak erg duur, de persoon spreekt amper Engels en ze infecteren uw computer met malware.

Deze Tech Support websites en hen telefoon nummers zijn puur en alleen in het leven geroepen om u geld uit de zak te kloppen. Ze maken u eerst bang door een foutmelding op uw PC te laten zien om daarna het probleem zogenaamd op te lossen. Het wil ook nog wel eens voorkomen dat men probeert een abonnement aan te smeren. 

Lees meer

MalwareBytes Anti-Malware installeren

MalwareBytes Anti-Malware installeren

Om MalwareBytes Anti-Malware te installeren en te gebruiken is er geen technische kennis vereist. MalwareBytes Anti-Malware is dan wel een technische anti-malware pakket voor Windows, maar het is zo gemaakt dat een ieder het simpel kan gebruiken. Zowel de GUI (het uiterlijk) als de manier waarop MalwareBytes Anti-Malware problemen oplost worden door iedereen goed begrepen.

Lees meer